Військовий аналітик перерахував, що необхідно Україні для ефективного захисту від ударів окупантів

Військовий аналітик, директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь пояснив, як наша країна може захиститися від ударів російських загарбників. За його словами, Україні потрібні конкретні речі, а не «глибоке занепокоєння» партнерів.

ЗРК Patriot

Фото – apnews.com

Самусь в інтерв’ю виданню OBOZ.UA прокоментував заяву радника Білого дому з питань нацбезпеки Джейка Саллівана щодо загрози ударів ЗС РФ по українських АЕС, інформує «НБН».

За словами військового аналітика, очевидно, що для атак на енергооб’єкти нашої країни ворог використовуватиме балістичні ракети. Щоб відбивати повітряний напад загарбників такою зброєю, Україні потрібні конкретні речі – системи ППО та ПРО, зокрема ЗРК Patriot, які США чомусь не передають Києву.

Експерт додав, що також ЗСУ потрібно отримати дозвіл від союзників на завдання ударів углиб території РФ. Завдяки цьому Сили оборони зможуть знищувати пускові установки ракет «Іскандер».

Як повідомлялося, депутати Європарламенту закликали членів ЄС надати Україні ракети Taurus та скасувати заборону на далекобійні удари по російській території.

Exit mobile version