ЗМІ дізналися ймовірну причину катастрофи винищувача F-16 в Україні 26 серпня

26 серпня в Україні сталася катастрофа із винищувачем F-16, який відбивав ракетно-авіаційний удар російських окупантів. ЗМІ дізналися ймовірну причину падіння літака, внаслідок якого загинув пілот Олексій Месь.

Винищувач F-16

Фото – army.mil

Видання Breaking Defense дізналося деякі подробиці катастрофи із винищувачем F-16, який відбивав повітряний напад «другої армії світу» на Україну 26 серпня, інформує «НБН».

Журналісти пишуть, що одна з версій падіння бойового літака, внаслідок якого загинув льотчик Олексій Месь, це ушкодження двигуна та інших частин винищувача уламками від збитої ворожої ракети. Імовірно, F-16 випадково пролетів через хмару від фрагментів знищеної цілі.

Враховуючи попередні інциденти із втратою авіації ЗСУ – двох винищувачів МіГ-29 та двох Су, такий розвиток подій видається найімовірнішим. ЗМІ зазначає, що втрата цих літаків не викликала такої уваги, оскільки це була не дорога техніка.

Нагадаємо, 11 вересня у Мережі повідомили про загадкове зникнення російського Су-30СМ у ході пусків ракет по Україні. Пізніше у Головному управлінні розвідки Міноборони заявили, що винищувач «другої армії світу» був знищений, розповівши подробиці «демілітаризації» літака.

Exit mobile version