Глава ЦПД заявив, що «бавовна» на арсеналі в Торопці знищила запас снарядів окупантів на 2-4 місяці війни

Голова Центру протидії дезінформації РНБО, лейтенант Андрій Коваленко висловився щодо наслідків нещодавніх ударів по арсеналу окупантів поблизу міста Торопець Тверської області. За його словами, «бавовна» знищила запас снарядів ЗС РФ на 2-4 місяці війни.

Удар по складу БК у Тверській області 18 вересня

Фото - скріншот із відео

Глава ЦПД назвав дуже важливим успіхом удари по арсеналу «другої армії світу» поблизу Торопця. За його словами, прильоти по складах БК окупантів знищили запас снарядів на 2-4 місяці ведення бойових дій, інформує «НБН».

Коваленко пояснив, що мета створення стратегічних арсеналів – накопичити ресурси для затяжної війни. Їхня ліквідація не означає, що бойові дії зараз припиняться, проте такі удари позбавляють логістику ворога можливості продовжити її, а також подекуди знизить інтенсивність використання озброєнь.

Раніше експерт зазначав, що атаки на такі об’єкти армії Путіна є новим етапом війни, адже раніше прилітало переважно по складах БК тактичного рівня, і ці удари впливали безпосередньо на бойові дії на лінії фронту. Однак «бавовна» на стратегічних резервах ЗС РФ матиме глибші наслідки та накопичувальний ефект.

Нагадаємо, 18 вересня було завдано удару по 107-му арсеналу ГРАУ Міноборони РФ поблизу Торопця Тверської області. За кілька днів, 21 вересня, відбулася атака на 23-й арсенал, що також розташований біля цього міста.

Exit mobile version