Російський політолог розкрив, скільки насправді громадян РФ, які підтримують війну проти України

Російський опозиційний політичний аналітик Іван Преображенський розкрив, скільки насправді громадян країни-агресора, що підтримують загарбницьку війну проти України.

Росіяни

Фото – meduza.io

Преображенський в інтерв’ю виданню «РБК-Україна» заявив, що активне ядро ​​підтримки вторгнення в Україну становить лише близько 15-17% населення держави-терориста, інформує «НБН».

За словами експерта, більшість громадян Російської Федерації ніяк не відноситься до так званої «спецоперації» – близько 70% інертного населення. Аналітик пояснив, що для тих, хто ззовні, ці люди підтримують війну проти України, оскільки не засуджують її.

Проте на рівні цих росіян, як стверджує політолог, вони часто роблять вибір на користь дрібного зла, щоб не опинитися під загрозою, оскільки розуміють, що відбувається. Наприклад, це умовний вчитель, який почне проводити юним громадянам країни-агресора «Разговоры о важном».

Водночас категорично виступають проти війни близько 15% населення РФ, частина таких людей виїхала з Росії. Ця група то звужувалась, то росла. Однак останнім часом вона розширилася за рахунок родичів мобілізованих, загиблих окупантів та тих громадян, які бачать труни, що йдуть із так званої «зони СВО».

Раніше начальник ГУР МОУ Кирило Буданов пояснив, чому росіяни продовжують воювати проти нашої країни, попри втому від цього.

Exit mobile version