Частина полонених бійців батальйону «Ахмат» перейшла служити на бік Сил оборони України – ЗМІ

Російські ЗМІ повідомляють, що частина бійців батальйону «Ахмат», яких взяли в полон Сили оборони України в Курській області країни-агресора, перейшла на бік ЗСУ.

Батальйон "Ахмат"

Фото – tass.ru

Російський Telegram-канал «Кремлевская табакерка», посилаючись на джерела у розвідці країни-агресора, заявив, що нібито частина бійців батальйону «Ахмат», яких захисники взяли в полон у Курській області, перейшла на бік Збройних сил України.

Паблік стверджує, що щонайменше 11 військовополонених із «Ахмату» проходять підготовку у бойових бригадах української армії, інформує «НБН».

Telegram-канал спробував зв’язатися із командиром «Ахмата» Апти Алаудіновим, проте він відмовився коментувати ситуацію. В оточенні воєначальника заявили, що їм важливо звільняти із полону своїх, проте на зрадників чекає смерть.

Повідомляється, що Сили оборони України у прикордонному регіоні держави-терориста взяли в полон щонайменше 48 бійців батальйону «Ахмат».

Нагадаємо, британське видання The Guardian заявило, що у Москві знали про плани командування ЗСУ розпочати операцію в Курській області. Журналісти пояснили, чому в регіоні стався провал оборони «другої армії світу» з огляду на те, що росіяни володіли інформацією про наміри України.

Exit mobile version