У РДК розкрили подробиці звільнення агрегатного заводу у Вовчанську

У Російському добровольчому корпусі заявили, що звільнення агрегатного заводу у Вовчанську Харківської області було першою подібною операцією Сил оборони з початку повномасштабної війни, повідомивши подробиці боїв.

Агрегатний завод у Вовчанську

Фото – pravda.com.ua

Начальник штабу Російського добровольчого корпусу Олександр «Фортуна» в ефірі національного телемарафону розкрив подробиці боїв за агрегатний завод у Вовчанську на півночі Харківщини, інформує «НБН».

За його словами, звільнення підприємства було першою подібною операцією Сил оборони з початку повномасштабної війни, в ході якої збірна спецпідрозділів штурмом взяла об’єкт подібного рівня. Представник РДК пояснив, що зазвичай такі завдання виконує бригада лінійної піхоти за підтримки артилерії.

«Фортуна» зазначив, що агрегатний завод фактично є великою фортецею, укріпленим районом, який з усіх боків проглядається з неба, саме тому до нього важко підійти та проникнути на його територію. У зв’язку з цим штурмувати об’єкт було запропоновано спеціалістам ГУР МОУ та російським добровольцям.

Начальник штабу РДК додав, що на агрегатному заводі окупанти могли організувати плацдарм для подальшого наступу на південь від міста. Загарбникам на території підприємства було легко тримати оборону, у Вовчанську таких локацій дуже мало, тому за їхнього звільнення ЗСУ повернуть повний контроль над містом.

Військовий уточнив, що більшість «визволителів» було знищено на території заводу, певну кількість росіян захисники взяли у полон.

Як повідомлялося, у Силах оборони заявили, що на Харківщині командування РФ використовує окупантів як приманку для виявлення українських вогневих позицій.

Exit mobile version