День ангела для Марії, Єлизавети, Івана, Петра та інших: головні заборони дня та традиції 8 жовтня

«НБН» розповідає, хто сьогодні святкує день ангела, а також про головні заборони, традиції, народні прикмети та церковне свято у вівторок, 8 жовтня.

Ангел

Фото – Mario Wallner / pexels.com

У вівторок, 8 жовтня, святкують день ангела Іван, Петро, ​​Павло, Віктор, Василь, Володимир, Микола, Дмитро, Марія, Надія, Єлизавета, Тетяна та Таїсія, інформує «НБН» із посиланням на ТСН.ua.

Згідно з прикметами та народними традиціями, цього дня заборонено злословити, сваритися, лінуватися, лежати на дивані, розповідати до заходу сонця погані сни та вживати алкоголь. Крім того, жінкам не рекомендується проводити надто багато часу перед дзеркалом, оскільки це може спричинити труднощі в особистому житті.

Також за новим церковним календарем сьогодні православні українці вшановують пам’ять преподобної Пелагії. Свята жила у IV столітті у Тарсі, була красивою, багатою дочкою впливових язичників. Після того, як вона почула проповідь про Христа, Пелагія відмовилася виходити заміж за спадкоємця імператора Діоклетіана, присвятивши своє життя Богові.

Замість світських насолод преподобна обрала чернечий шлях, аскетизм і проповідь Євангелія, що розлютило її матір та імператора, який віддав Пелагію на муки. Свята не зреклася своєї віри і ввійшла в розпечену піч із молитвою. Для християн вона є прикладом милосердя та благочестя.

Раніше ми розповідали, хто святкував день ангела 7 жовтня і яке церковне свято цього дня.

Exit mobile version