Аналітики ISW пояснили, чому стратегія Путіна із затягування війни може не спрацювати

В Інституті вивчення війни пояснили, чому стратегія кремлівського диктатора Володимира Путіна щодо затягування війни для досягнення перемоги РФ може не спрацювати.

Володимир Путін

Фото – ria.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що глава Кремля розраховує на перемогу російських загарбників у війні на виснаження, проте план диктатора може провалитися, інформує «НБН».

Американські експерти пишуть, що загарбники отримали наказ протягом року вести наступ уздовж лінії фронту на північному сході та сході України, щоб виснажити Сили оборони та не дозволити їм накопичити ресурси для контрнаступу. В ISW вважають, що для військового керівництва РФ збереження ініціативи на полі бою – стратегічний пріоритет.

Як пояснили аналітики, стратегія російського лідера полягає в тому, що його окупаційна армія проводитиме послідовні наступальні операції до нескінченності. Однак такий план може дозволити українським військам отримати перевагу, оскільки постійні штурми, ймовірно, виснажують загарбників, через що їм доведеться знизити темпи атак в окремих зонах фронту.

Окрім того, обмеження ВПК РФ підірвуть здатність Москви підтримувати дії армії Путіна, спрямовані на затягування війни. Також у країні-агресорі вичерпуються резерви добровольців, які бажають взяти участь у так званій «СВО», про що свідчить збільшення Кремлем фінансових стимулів.

Також експерти зазначають, що Росія співпрацює із КНДР, Іраном та Китаєм, щоб підтримувати оборонне виробництво та отримувати ресурси для ведення бойових дій. Однак допомога друзів Путіна не задовільнить усі потреби окупаційної армії.

Як повідомлялося, словацький прем’єр Роберт Фіцо спрогнозував швидке закінчення війни в Україні.

Exit mobile version