23 жовтня – день ангела Єфросинії, Гната та Максима: народні вірування та традиції цього дня

Розповідаємо вам, хто святкує день ангела 23 жовтня, кого сьогодні вшановують православні українці, а також про народні вірування та традиції цього дня.

Ангел

Фото – Pixabay / pexels.com

У середу, 23 жовтня, день ангела у Єфросинії, Гната, Максима, Якова, Олександра, Миколи та Володимира. Не забудьте привітати їх із іменинами, нагадує «НБН» із посиланням на ТСН.ua.

Сьогодні православні українці за новим церковним календарем вшановують пам’ять апостола Якова, брата апостола Іоанна. Він був рибалкою, коли Христос закликав його стати учнем.

Після воскресіння Месії після розп’яття Яків проповідував Євангеліє, очолював церкву в Єрусалимі та вважається першим апостолом цього міста. Святий був відомий своєю вірою та відданістю Богові. Загинув мученицькою смертю, не зрікшись Христа.

Наші пращури вважали, що в цей день не варто сваритися, з’ясовувати стосунки, брати або давати гроші в борг, ремонтувати одяг чи взуття, а також відмовляти у допомозі нужденним.

Сьогодні забороняється робити покупки, оскільки це може принести нещастя. Зокрема це обмеження стосується молодих одиноких чоловіків, оскільки вважалося, що порушення заборони ускладнить їм пошуки дружини.

Раніше ми розповідали про значення імен Ганна, Герман, Григорій, Федір, власники яких святкують іменини 22 жовтня.

Exit mobile version