День ангела Арсена, Степана та інших: що небажано робити 28 жовтня

Розповідаємо вам, хто 28 жовтня святкує день ангела, а також чому цього дня не можна вживати алкоголь та погано говорити про померлих.

Ангел

Фото – Pixabay / pexels.com

У понеділок, 28 жовтня, день ангела у Анни, Степана, Арсена, Георгія, Максима, Миколи, Івана та Дмитра. Дитині, яка народилася сьогодні, можна вибрати одне з цих імен, «НБН» розповідає про значення деяких із них:

Ім’я Ганна з давньоєврейської мови означає «прихильність» або «благовоління», належить до «аристократичних» – це ім’я мали видатні історичні особистості. Носії цього імені відрізняються особливою добротою, працьовитістю, лагідністю, природним артистизмом, їм властива життєва мудрість.

Ім’я Степан давньогрецького походження означає «вінок», «вінець», «корона». Власник цього імені – серйозний, привабливий чоловік, який не боїться труднощів та має задатки для бізнесу. У сімейному житті – опора та захист.

Арсен – вірменське ім’я, яке означає «шляхетний воїн». Такий чоловік відрізняється рішучістю, цілеспрямованістю, працьовитістю, вмінням вирішувати складні завдання та долати непереборні перешкоди. Здатний вести людей за собою.

Георгій (з давньогрецького «землероб») – великий акуратист, відповідальний, старанний, скромний, чесний, щедрий, великодушний чоловік. Має відмінну пам’ять і вміє зберігати секрети.

Ім’я Максим має римське коріння і означає «великий». Носії цього імені – впевнені в собі, комунікабельні, вміють подати себе, прагнуть досягти значного місця у суспільстві та хочуть досягти матеріального благополуччя.

Сьогодні заборонено думати про погане, з’ясовувати стосунки, лаятися, брехати та відмовляти іншим у допомозі. Наші пращури вірили, що цього дня небажано пити алкоголь, оскільки це може призвести до біди та нещастя. Крім того, вони утримувалися від того, щоб погано говорити про померлих, вважаючи, що це завадить їхнім душам знайти спокій.

Раніше ми розповідали про значення імен Іван, Дмитро та Микола.

Exit mobile version