Вихід Росії з МКС: у «Роскосмосі» озвучили нові терміни припинення співпраці на космічній станції

У Росії не можуть визначитися з термінами виходу з програми розвитку Міжнародної космічної станції. Нещодавно керівник «Роскосмосу» Юрій Борисов повідомив про припинення роботи РФ у рамках цього проекту після 2024 року, тепер від представників компанії надійшла нова інформація щодо цього.

«Роскосмос»

«Роскосмос». Фото – ria.ru

Нові терміни припинення роботи у рамках програми розвитку МКС повідомив виконавчий директор російської космічної корпорації Сергій Крикальов, інформує «НБН» з посиланням на «Інтерфакс».

Представник «Роскосмосу», коментуючи заяву Борисова щодо припинення роботи в проекті після 2024 року, зазначив, що до цього моменту від компанії не варто очікувати «якихось різких кроків». Також Крикальов додав, що «після 2024 року» може означати і 2025, і 2028, і 2030 рік, тому конкретне рішення корпорацією буде прийнято на підставі технічного стану МКС.

У той же час ЗМІ вважають, що погрози РФ про вихід із програми розвитку МКС порожні, оскільки країна-агресор не відмовиться від участі у проекті до запуску вітчизняної станції, що, вочевидь, відбудеться не скоро.

Exit mobile version