Росіяни зганьбилися «вітчизняним» безпілотником: БПЛА знайшли на популярному китайському маркетплейсі

Росіяни похвалилися розробкою власного безпілотника, проте незабаром стало відомо, що «диво техніки» може придбати кожен, хто забажає на популярному китайському маркетплейсі.

БПЛА

Фото – CUAV Tech

Губернатор Приморського краю Олег Кожем’яко заявив, що інженери РФ створили БПЛА літакового типу із вертикальним зльотом. Чиновник похвалився випробуваннями «пташки», опублікувавши відповідне відео, де локацію та особи тих, хто проводить презентацію, приховано.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на The Moscow Times.

Незабаром з’ясувалося, що «вітчизняний» безпілотник належить компанії CUAV Tech і є у продажу на популярному китайському маркетплейсі AliExpress. Російські інженери взяли БПЛА та зафарбували його оригінальну назву, як це роблять окупанти з дронами-камікадзе іранського виробництва.

«Розробники» стверджують, що вони «випустили» 45 «пташок» і обіцяють постачати десятки таких пристроїв для армії. Відомо, що РФ має намір закупити близько ста безпілотників.

Нагадаємо, що минулого року Міністерство промисловості та торгівлі РФ заявило про запуск виробництва вітчизняних безпілотників на заводі у Санкт-Петербурзі.

Exit mobile version