Тікати – погана ідея: дайверка пояснила, як діяти під час зустрічі з акулою

Акули поширені по всіх океанах та кліматичних поясах, зокрема, туристи можуть зустріти їх на курортах ОАЕ, Туреччини та Єгипту. Професійна дайверка, засновниця компанії, яка займається океанським сафарі Кейлі Ніколь Грант, розповіла, як правильно діяти при зустрічі з гігантською рибою, щоб вижити.

Акула

Фото – pexels.com

Часто люди, котрі зустрічають у воді акул, намагаються втекти від них. Грант стверджує, що така поведінка – погана ідея, оскільки цей швидкий хижак зможе наздогнати свою жертву, інформує «НБН».

Дайверка опублікувала у своєму TikTok відео зустрічі з акулою, яка переслідувала її з колегою. Експертка показала своїм підписникам, як треба діяти у цій ситуації.

За словами професіоналки, хижак вважатиме втікача своєю здобиччю. Тому важливо імітувати спокій та встановити зоровий контакт з акулою.

Якщо гігантська риба підпливає надто близько, акуратно відштовхніть її рукою, так вона вирішить, що перед нею гідний супротивник і відступить. Грант зазначила, що відпливати варто спиною до берега, щоб не втрачати хижака з поля зору.

Раніше ми розповідали, у яких містах світу туристам краще не виходити за межі готелю.

Exit mobile version