Волкер озвучив терміни війни в Україні: важкі часи ще попереду

Екс-спецпредставник Сполучених Штатів Америки Курт Волкер висловив думку щодо того, до якого моменту в Україні триватимуть бойові дії. За його словами, не все так просто, як того хотілося б.

Курт Волкер

Волкер про війну в Україні. Фото - Delfi

Як інформує «НБН», у своїй розмові з ТСН Курт Волкер наголосив, що майбутня зима для українців буде дуже важкою. Для Європи також. Але й Росії, за його словами, буде дуже нелегко, зокрема, з енергоресурсами.

Крім того, Курт висловив упевненість у тому, що надважкі часи ще попереду, оскільки після зимових місяців настане новий етап війни в Україні.

За словами Волкера, Київ не може швидко деокупувати території, що їх захопила Росія. Є об’єктивні причини на те, що війна на території України проти РФ триватиме до літа наступного року, і це як мінімум. Вся складність ситуації, за словами Волкера, ускладнюється енергетичним кризом у Європі, що було спричинено газовим шантажем з боку Кремля.

Водночас політик запевнив, що американська сторона обов’язково надаватиме Україні не лише військову допомогу, а й фінансову і навіть гуманітарну.

 Раніше військовий експерт, полковник Сергій Грабовський заявив, що сценарій війни на території України цієї зими стає вірогіднішим.

Exit mobile version