Китай звинуватив США на початку війни в Україні та озвучили кінцеву мету Вашингтона по Росії

Китайська народна республіка зробила заяву щодо того, хто є «головним винуватцем» війни, яку Росія розпочала на території Української держави.

Посол КНР

Посол КНР назвав головного винуватця війни в Україні. Фото - 24tv.ua

Як повідомляє «НБН», заяву посла Китаю в Москві Чжан Ханьхуей процитувало інформаційне агентство Reuters.

Зокрема, китайський дипломат звинуватив Білий дім у тому, що він заганяє Російську Федерацію в кут. Причиною тому, за його словами, є неодноразове розширення Організації Північноатлантичного договору, а також підтримки сил, які прагнуть інтегрувати Українську державу до ЄС на противагу Кремлю.

Дослівно із заяви, озвученої послом Китаю:

«Сполучені Штати Америки, як ініціатор та головний винуватець української кризи, продовжує постачати озброєння та військову техніку в Україну, а також запроваджує безпрецедентні всеосяжні санкції проти Російської Федерації. Кінцевою метою Білого дому є виснаження Росії тривалою війною та за допомогою економічних обмежень».

За даними видання, такий вислів китайського посла схожий на одне з виправдань РФ, яке озвучували в країні-агресорі щодо вторгнення в Україну, що згодом призвело до тисяч смертей, а також спустошення цілих міст. Також це змусило понад 25 відсотків населення залишити власні будинки.

Нагадаємо, раніше експерт озвучив думку про те, чи може Пекін надати Москві зброю.

Exit mobile version