Чи може Китай надати Росії зброю: експерт оцінив можливість військової підтримки агресії РФ Пекіном

Керівник секції Азіатсько-Тихоокеанського регіону Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Юрій Пойта висловився щодо надання військової допомоги Російській Федерації Пекіном.

Володимир Путін та Сі Цзіньпін

Володимир Путін та Сі Цзіньпін. Фото – ria.ru

Експерт переконаний, що Пекін не надаватиме зброю чи бойові підрозділи КНР Москві для продовження війни в Україні. За словами Пойти, на сьогодні немає жодних даних чи індикаторів того, що Китай надасть Росії військово-технічну допомогу, інформує «НБН» з посиланням на «Укрінформ».

Він додав, що китайське керівництво усвідомлює, що будь-яка військова підтримка країни-агресора поставить хрест на їхніх відносинах із державами на Заході.

За словами експерта, КНР потребує західних технологій, їй потрібні західні ринки, щоб розвиватися, тому Пекін навряд чи ризикуватиме, щоб допомогти Кремлю у військовій агресії проти України.

Нагадаємо, що минулого місяця кремлівський диктатор Володимир Путін, вітаючи з днем ​​народження китайського колегу, запросив його до Москви. Сі Цзіньпін відмовився їхати до Росії, МЗС КНР повідомило причину.

Exit mobile version