Погрожували відправити на передову й там розстріляти: москвич пішов на радикальний крок, щоб урятуватися від мобілізації

Житель Москви вдався до цікавого способу порятунку від мобілізації. На відміну від своїх співвітчизників, 20-річний росіянин не втік за кордон.

Мобілізація у Росії

Мобілізація у Росії. Фото – rbc.ru

Про незвичний випадок протесту проти мобілізації фрезерувальника з російської столиці Антона Гнедівця розповіло видання «Медіазона», інформує «НБН».

Незважаючи на бронь, у військкоматі довідку з місця роботи потенційного солдата Путіна визнали фальшивою. Москвич, переконаний противник «спецоперації», не збирався воювати в Україні, тож вирішив протестувати проти мобілізації.

Гнедовець у частині відмовився надягати військову форму та виконувати накази старших за званням, після чого оголосив голодування. Росіянин нічого не їв протягом двох тижнів. У свою чергу, офіцери погрожували, що відправлять його до в’язниці або на передову і там розстріляють.

Керівництво частини так і не вирішило, що робити з наполегливим москвичем, тому відправило його додому. Активно домагалася повернення Гнедівця і його мати, яка щодня ходила до військкомату, писала скарги до військової прокуратури та Міноборони РФ.

Росіянин розповів журналістам, що в частині була гнітюча атмосфера, новобранці були без спорядження та якісної підготовки, проживаючи в умовах антисанітарії. Декілька призовників наслідували приклад сміливого москвича, проте зіткнулися з насильством.

Нагадаємо, що російським засобам масової інформації заборонили висвітлювати новини про проведення мобілізації у Москві та Санкт-Петербурзі.

Exit mobile version