Одне поранення, і ми трупи – мобілізовані з Москви скаржаться, що їх відправляють на війну з гепатитом С

Країна-окупант продовжує набирати на війну проти України громадян із важкими захворюваннями. У Мережі поширюється інформація про двох чоловіків із Москви, яких мобілізують, незважаючи на наявність у них гепатиту С.

Мобілізація у Росії

Мобілізація у Росії. Фото – crimea.ria.ru

Telegram-канал «Осторожно, новости» опублікував відеозвернення двох новобранців путінської армії з Москви В’ячеслава Кожекіна та Віталія Соломенцева, яких незабаром у складі їхнього полку відправлять воювати в Україну, інформує «НБН».

Чоловіки повідомили, що вони страждають на гепатит С, проте їм відмовляються проводити медичну комісію і звільнити від служби, враховуючи, що командування знає про їхню хворобу.

Кожекін підхопив інфекційне захворювання 12 років тому, проте не знає, за яких обставин це сталося. Соломенцев заразився гепатитом С під час Другої чеченської війни, коли він робив татуювання у польових умовах.

Призовники скаржаться, що під час фізичних навантажень у них сильно болить печінка. Хвороба дається взнаки під час навчань: Кожекін втратив свідомість після пробіжки, на що командування не звернуло увагу, а медики не надали допомоги.

Мобілізовані не сумніваються, що якщо вони отримають поранення, їм ніхто не надасть медичну допомогу, оскільки їхня кров заразна.

«Одне поранення, і ми трупи», – скаржаться новобранці.

Нагадаємо, що ПВК «Вагнер» набирає на війну проти України ув’язнених із гепатитом С та ВІЛ. В ГУР показали, як «маркують» таких путінських бійців.

Exit mobile version