Мобілізація в Росії: у Курську родичі новобранців бунтують і рвуться на передову

У Курську родичі мобілізованих росіян бунтують та вимагають забрати їх близьких із першої лінії фронту. Деякі з них готові їхати в Україну, щоб повернути кинутих на забій новобранців путінської армії.

Мобілізація у Росії

Мобілізація у Росії. Фото – nevnov.ru

Російське видання «Верстка» оприлюднило розмову мобілізованого з Курської області Олексія Пупініна з родичами, в якому він закликає врятувати бійців, які вважаються зниклими безвісти та зізнається, що не хоче бути «гарматним м’ясом», інформує «НБН».

Росіянин скаржиться, у них немає озброєння, броня проламується уламками, каски роздроблені. Новобранці окупаційних сил у паніці, бунтують і відмовляються йти кудись.

Родичі призовників два дні під ряд атакували військову прокуратуру, потім їздили на відкриття дороги, щоб зустрітися з губернатором Курської області. Близькі мобілізованих розповідають, що новобранці повідомляють їм про купи трупів та відсутність можливості відступити, оскільки їм погрожують розстрілом.

Понад двадцять родичів мобілізованих із Курської, Воронезької та Бєлгородської областей навіть приїхали до військової частини у Валуйках з вимогою повернути непідготовлених чоловіків з фронту на територію РФ.

Одна з жінок поскаржилася, що мобілізовані бійці не мають позначок у військових квитках щодо належності до конкретної військової частини.

«Я готова їх розірвати на частини», – каже дружина одного із призовників, яка вимагає забрати мобілізованих із фронту, багато з яких поранено. Вона додала, що багато хто з них готовий вирушити на передову, щоб повернути додому рідних.

Представники частини пообіцяли жінкам дізнатися, до якої в/ч належать їхні близькі. Родичі мобілізованих залишилися ночувати під стінами частини, проте до них із поясненнями ніхто так і не вийшов.

Раніше ЗМІ розповіли історію російського «айтішника», який знайшов незвичайний спосіб втекти від мобілізації на війну проти України.

Exit mobile version