Зустріч Лукашенка з Шойгу: диктатор подякував Путіну за окупаційні війська РФ у Білорусі

Глава Міністерства оборони Російської Федерації Сергій Шойгу неочікувано прилетів у Білорусь. Путінський генерал у понеділок, 10 квітня, зустрівся із самопроголошеним президентом РБ Олександром Лукашенком.

Сергій Шойгу і Олександр Лукашенко

Фото – rbc.ru

Білоруські ЗМІ повідомляють, що міністр оборони РФ прилетів до диктатора на «конкретну розмову щодо безпеки». Лукашенко повідомив, що про зустріч із Шойгу він домовився ще на останніх переговорах із Путіним, інформує «НБН».

Самопроголошений президент РБ поскаржився главі Міноборони РФ на те, що нібито Захід «розтоптав» угоди в рамках Будапештського меморандуму і нібито «жодної безпеки» у його країни немає, зокрема, економічної.

За словами Лукашенка, питання безпеки РБ він порушував ще на зустрічі з Путіним, який запевнив, що нібито у разі агресії Росія захищатиме сусідню державу як свою територію.

Нелегітимний глава Білорусі обговорив із Шойгу формування союзного угруповання військ РФ та РБ. Диктатор подякував міністру за те, що Москва на території його країни тримає кілька тисяч путінських військових.

Раніше Лукашенко зробив «миротворчу» пропозицію Москві та Києву. В Офісі президента України відреагували на заклик диктатора.

Exit mobile version