Ле Пен заявила про загрозу Третьої світової війни у разі перемоги України: політик запропонувала «найкраще» рішення

Лідер французької ультраправої партії «Національне об'єднання» Марін Ле Пен, яка раніше була тісно пов'язана з Кремлем, вважає, що перемога України у війні проти Російської Федерації означатиме Третю світову війну.

Марін Ле Пен

Фото – AP Photo / Michel Euler

В інтерв’ю іспанському виданню El Pais Ле Пен заявила, що коли така держава, як РФ, нападає на іншу країну, потрібно зайняти певну позицію. За її словами, якщо Україна хоче вступити до Альянсу, ніхто не може протистояти її рішенню, інформує «НБН».

Політик додала, що вона підтримує передачу оборонного озброєння Києву, виступаючи проти поставок наступальної зброї. Вона переконана, що «найкращим» виходом у війні стануть негайні переговори.

Ле Пен заявила, що перемога РФ стане катастрофою та покаже іншим державам, що вони можуть вирішувати територіальні конфлікти військовим шляхом.

Водночас, вона переконана, що перемога України означатиме, що у війну вступить Альянс, оскільки нібито без сил НАТО країна не зможе перемогти росіян. У свою чергу, це розв’яже Третю світову війну. Політик додала, що продовження постачання озброєння Києву підвищує ризик нової Столітньої війни.

Зазначимо, що минулого тижня глава Франції Еммануель Макрон пояснив, чому зараз не варто сідати за стіл переговорів із РФ.

Exit mobile version