Ердоган проти Киличдароглу: що потрібно знати про другий тур президентських виборів у Туреччині

Сьогодні, 28 травня, у Туреччині відбувся другий тур президентських виборів. Серед кандидатів — Реджеп Тайіп Ердоган, який обіймає посаду лідера країни вже довгий час, а також опозиціонер Кемаль Киличдароглу

Ердоган та Киличдароглу

Про це повідомляє “НБН” із посиланням на турецькі ЗМІ.

У Туреччині, 28 травня, відбувся другий тур президентських виборів, де участь взяли Реджеп Тайіп Ердоган і Кемаль Киличдароглу. Вибори розпочалися о 8 годині за місцевим часом (збігається з київським часом). Голосування тривало до 17.00. Згідно з Вищою виборчою комісією прогнози заборонено робити до 18:00. Вже після цього часу можна опублікувати перші результати довгоочікуваної події.

У першому турі президентських виборів обидва кандидати набрали чималу кількість голосів. І Ердоган і Киличдароглу перевищили позначку в 40%, але все ж таки чинний глава держави був ближчим до перемоги, ніж його опонент.

Для місцевих жителів це досить вагома подія, оскільки Реджеп Тайіп Ердоган вже довгий час перебуває на чолі турецької держави, а зараз у нього з’явився гідний кандидат, який може його витіснити.

Раніше ми писали про перший тур виборів у Туреччині.

Exit mobile version