Не отримає жодної копійки – у Орбана заявили, що залишать Україну без виплат від ЄС та висунули ультиматум

Керівник адміністрації угорського прем'єр-міністра Сергій Гуйяш заявив, що Україна не отримає гроші з бюджету Європейського Союзу, доки його держава не отримає повного фінансування від ЄС.

Угорщина і Євросоюз

Фото – svtv.org

Під час урядового брифінгу глава адміністрації Орбана нагадав, що для зміни бюджету Євросоюзу потрібна одностайна підтримка всіх країн-членів. За словами Гуйяша, Україна, яка не входить до ЄС, не отримає жодної копійки, доки Будапешт не отримає все, що йому «належить за законом».

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на російське пропагандистське агентство «РИА Новости».

Зазначимо, що Угорщина порушує демократичні стандарти, тож Євросоюз, блокуючи їй фінансування, намагається змусити Будапешт повернути країну до виконання принципів організації.

Ще у грудні минулого року низка країн ЄС наполягала на тому, щоб не виплачувати Угорщині 6,3 мільярда євро. Раніше Будапешт отримував від Європейського Союзу фінанси, коли той розблокував важливі рішення, наприклад, запровадження антиросійських санкцій та надання грошової допомоги Києву.

Напередодні глава угорського уряду Віктор Орбан заявив, що Будапешт почне підтримувати Україну, якщо вона виконає його умову.

Exit mobile version