«Слов’янська братня війна»: Орбан оскандалився новою цинічною заявою щодо російської агресії проти України

Глава угорського уряду Віктор Орбан видав нову порцію цинічних заяв про вторгнення Російської Федерації в Україну, а також прокоментував прагнення сусідньої держави до Євросоюзу.

Віктор Орбан

Фото – bloomberg.com

В ефірі Kossuth radionak угорський прем’єр-міністр зазначив, що Будапешт від початку дивився інакше на російську агресію проти України, заявивши, що це «слов’янська братня війна», інформує «НБН».

Скандальний політик звинуватив Захід у спробі глобалізації конфлікту, тоді як Угорщина нібито навпаки намагається його локалізувати. Орбан зізнався, що він має «гірші почуття» щодо бойових дій в Україні. За словами глави уряду, там нібито не рухається фронт і є ризик застосування сучасної зброї.

Прем’єр-міністр висловився і щодо бажання України стати членом Європейського Союзу. Він вважає, що було б безпрецедентно приймати до ЄС держави, які перебувають у стані війни.

Зазначимо, що глава адміністрації Орбана Сергій Гуйяш заявив, що Київ не отримає жодної копійки від Євросоюзу, поки Будапешту не нададуть фінансування з бюджету ЄС, яке нібито належить йому за законом.

Exit mobile version