Кадиров зустрівся в Москві не лише з Путіним: глава Чечні поклав око на Дагестан і заговорив про своє президентство

ЗМІ стверджують, що нещодавно глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров зустрівся в Москві не лише з кремлівським диктатором Володимиром Путіним, але провів ще кілька розмов, під час яких говорив про своє президентство та необхідність «навести лад» у Дагестані.

Рамзан Кадиров

Фото – ria.ru

Telegram-канал «Кремлівська табакерка» пише про те, що в російській столиці головний чеченський бойовик на одній із зустрічей торкнувся теми свого майбутнього президентства, інформує «НБН».

Співрозмовник Telegram-каналу у силовому блоці РФ повідомив, що соратник Путіна готує окремі бойові підрозділи та акумулює ресурси на випадок, якщо знадобиться придушити заколот у його республіці та інших регіонах.

Під час однієї з розмов головний чеченський бойовик заявив, що треба «навести лад» у Дагестані. Залишилося не зрозумілим, що саме мав на увазі Кадиров, проте можна констатувати, що він поклав око на цю республіку.

Раніше ставленик Кремля, за інформацією джерел з уряду, запропонував заборонити жителям регіону мати більше двох дітей. Кадиров не лише хотів би обмежити народжуваність дагестанцям на тлі погіршення економічної ситуації в республіці, а й урізати її фінансування, а також розглянути можливість її територіальних змін на користь розширення Чечні.

На зустрічі з Путіним бойовик не говорив про своє президентство, йому був важливий сам факт бесіди з диктатором, який демонстрував елітам РФ його привілейований статус.

Нагадаємо, аналітики ISW розкрили мотив зустрічі Путіна з Кадировим.

Exit mobile version