Туреччина передала Україні понад 600 одиниць озброєння: що отримали ЗСУ

Україна отримала від турецького виробника зброї Canik понад 600 одиниць зброї, яка допомагає Збройним силам Української держави боротися з дронами.

Турція та Україна

Фото - liga.net

Як інформує “НБН” із посиланням на Middle East Eye, йдеться про великокаліберні кулемети.

У повідомленні видання йдеться про те, що Туреччина з початку війни, розпочатої Росією в Україні, таємно передала Збройним силам нашої країни дрони, ракети з лазерним наведенням, захисне спорядження, а також броньовану техніку.

 Але не так давно країна почала передавати Україні моделі великокаліберних кулеметів Canik M2, які можуть використовуватися як піхотою, так і в поєднанні з бронетехнікою.

Згідно з інформацією джерела видання, у березні було підписано кілька контрактів із турецьким приватним виробником зброї Canik. А ще одне джерело повідомило, що понад шістсот одиниць уже було доставлено в Україну.

Джерело додало наостанок, що угода передбачає собою доставку набагато більшої кількості вантажів, ніж шістсот одиниць, найближчими місяцями буде відправлено ще більше кулеметів. 

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що в Пентагоні заявили про суму, на яку вони ще можуть поставити озброєння в Україну.

Exit mobile version