У Міноборони Туреччини висловилися щодо передачі ЗРК С-400, які США пропонували надіслати Україні

У Туреччині висловилися щодо передачі зенітних ракетних комплексів С-400, куплених у РФ, іншим країнам. Раніше США пропонували ці системи протиповітряної оборони відправити в Україну.

Туреччина

Фото – pexels.com

Керівник турецького оборонного відомства Яшар Гюлер в інтерв’ю CNN Türk заявив, що Анкара не передаватиме іншим країнам зенітні ракетні комплекси С-400, які вона раніше закупила у Москви, повідомляє «НБН».

За словами чиновника, Туреччина не може експортувати свої ЗРК С-400, які Вашингтон минулого року пропонував передати Україні, у будь-яку іншу держави.

Міністр висловив сподівання на те, що незабаром у його країні буде реалізовано проект Hava Soj, який передбачає виготовлення авіації спеціального призначення для РЕБ. Гюлер додав, що ведеться інтенсивна робота з виробництва чотирьох таких літаків.

Зазначимо, що у 2023 році США запропонували Анкарі відправити в Україну комплекси ППО С-400. Раніше ці ЗРК Туреччина купила у держави-терориста, сума контракту з Москвою становила близько 2,5 мільярда доларів.

Раніше ЗМІ заявили, що Іспанія, Польща, Нідерланди та Велика Британія відмовляються передавати Києву свої комплекси протиповітряної оборони. Проте Мадрид, згідно з повідомленнями журналістів, замість відправки ЗРК Patriot на вимогу союзників погодився надати Україні ракети для цих установок.

Exit mobile version