Лукашенко назвав Сі Цнизьпіна «другом» і розповів, за що Захід має дякувати Китаю

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко на зустрічі із Сі Цзіньпіном розхвалив китайського лідера. На думку соратника Путіна, західні країни нібито мають бути вдячні Пекіну за спокій та нормальне життя.

Олександр Лукашенко та Сі Цзіньпін

Фото – president.gov.by

Нелегітимний президент Республіки Білорусь 3 грудня прибув із робочим візитом до Пекіна. Під час зустрічі із Сі Цзіньпіном диктатор заявив, що його країна «була, є і буде» надійним партнером КНР, інформує «НБН» із посиланням на агентство «Белта».

За словами Лукашенка, Мінськ нібито 30 років співпрацює і «дружить» із Пекіном, відтоді не звертаючи з цього шляху ні вліво, ні вправо. Соратник Путіна був у захваті через те, що «один із лідерів планети» знайшов для нього час у своєму дуже напруженому графіку.

Самопроголошений президент РБ зазначив, що завжди спокійно спить у КНР. Лукашенко вважає, що Захід несправедливо критикує Китай, оскільки нібито завдяки політиці Пекіна півтора мільярда людей можуть нормально жити.

Нагадаємо, що 1 грудня у Дубаї відбувся кліматичний саміт ООН, на якому кілька лідерів держав бойкотували спільне фото. Президенти не захотіли з’являтися у кадрі поряд із нелегітимним главою Білорусі.

Exit mobile version