Участь Путіна у саміті G20: президент Бразилії висловився щодо арешту диктатора в Ріо-де-Жанейро

Бразильський лідер Луїс Інасіу Лула да Сілва повідомив, що кремлівського диктатора Володимира Путіна запросили на саміт «Великої двадцятки», який наступного року відбудеться у Ріо-де-Жанейро. Глава держави прокоментував можливість арешту військового злочинця на його території.

Луїс Інасіу Лула да Сілва

Фото – AFP 2023 / Miguel Schincariol

Під час брифінгу в Берліні да Сілва порадив президенту-агресору «оцінити наслідки» свого візиту до Ріо-де-Жанейро, адже він розуміє, що може статися, повідомляє «НБН» з посиланням на Terra.

Бразильське керівництво ратифікувало Римський статут МКС, при цьому глава держави заявив, що арешт кремлівського диктатора не входить до сфери його відповідальності. Він додав, що, можливо, Путіна на території його країни візьмуть під варту, а може й ні, адже це питання вирішуватиме судова влада.

Зазначимо, що минулий саміт держав «Групи двадцяти» проходив у Нью-Делі в Індії. На цій зустрічі лідер росіян був відсутній.

Нагадаємо, що нещодавно соратник Путіна Сергій Лавров побував на саміті ОБСЄ у Скоп’є. Низка глав МЗС проігнорувала виступ російського дипломата, не бажаючи слухати його абсурдні заяви.

«Відзначився» керівник зовнішньополітичного відомства РФ й після заходу. Міністр образив журналістку та заговорив про розвал організації.

Exit mobile version