Президент Латвії висловився щодо можливого зниження підтримки України західними союзниками

Глава Латвії Едгарс Рінкевичс прокоментував можливе зниження підтримки України у війні з Російською Федерацією із боку західних партнерів. Політик заявив, що він не має почуття приреченості з цього приводу.

Едгарс Рінкевичс

Фото – Saeima / Reinis Inkēns

Латвійський лідер прокоментував тенденції щодо можливого зниження надання допомоги Києву з боку союзників України на Заході. За словами Рінкевичса, зараз дискусії серед її партнерів на цю тему ширші, ніж на початку повномасштабного вторгнення Росії.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на видання Delfi.

Глава Латвії згадав про суперечки в американському Конгресі та обговорення в Євросоюзі пакету допомоги Україні на 50 мільярдів євро, наголосивши, що в усіх державах ухвалення бюджетів завжди відбувається складно.

Політик зазначив, що він не має почуття приреченості у питанні підтримки Києва. При цьому Рига продовжить наполягати, що припинення допомоги українцям створить проблеми в майбутньому, з якими доведеться боротися інтенсивніше, ніж зараз. Президент додав, що російсько-українська війна буде довгою і потребує багато ресурсів.

Нагадаємо, що у оборонному відомстві ФРН заявили, що Європейський Союз не зможе передати Києву обіцяний мільйон снарядів. При цьому Берлін анонсував покращення ситуації з постачанням боєприпасів до України.

Exit mobile version