Хотів би піти найближчим часом: росЗМІ повідомили про рішення Лаврова подати у відставку

Російські ЗМІ повідомляють, що глава Міністерства закордонних справ країни-агресора Сергій Лавров хоче піти у відставку. Повідомляється, що дипломат неодноразово намагався звільнитися із відомства, проте кремлівський диктатор його не відпускав. Наразі керівник МЗС має намір залишити свою посаду після президентських виборів наступного року.

Сергій Лавров

Фото – ria.ru

Російський Telegram-канал «Кремлевская табакерка» повідомляє, що ще торік у листопаді Лавров ухвалив рішення про звільнення. Наступну спробу піти із МЗС він зробив у квітні, проте глава РФ не відпустив його, інформує «НБН».

Джерела з оточення дипломата повідомляють, що минулого місяця у міністра трапився серцевий напад, після якого він ухвалив тверде рішення подати у відставку після президентських виборів 2024 року.

Співрозмовник серед російських дипломатів заявив, що Лавров нещодавно підтвердив цей інсайд, видавши слова, що говорять люди, які вирішили залишити свою посаду.

«Служу своїй країні стільки, скільки вона мене потребує», – заявив путінський міністр.

Інше джерело з оточення глави зовнішньополітичного відомства РФ розповіло, що Лавров хотів би піти найближчим часом, але розуміє, що до виборів президента йому це не вдасться. Тож дипломат розраховує подати у відставку після голосування.

Повідомляють, що глава Кремля чув про намір міністра звільнитися, проте жодних рішень із цього приводу ще не ухвалив.

Нагадаємо, що нещодавня поїздка Лаврова до Скоп’є на зустріч ОБСЄ супроводжувалася низкою скандалів. Під час виступу міністр закликав дати йому спокій, частина глав МЗС країн організації демонстративно залишила зал, щоб не слухати промову соратника Путіна. Пізніше дипломат спрогнозував «розвал» ОБСЄ і образив журналістку.

Exit mobile version