У Байдена відповіли, чи очікувати Україні новий пакет допомоги від США до кінця року

Речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі висловився щодо продовження підтримки України Вашингтоном. Представник Білого дому відповів, чи чекати Києву на новий пакет військової допомоги від Америки до кінця року.

США

Фото – depositphotos.com

У понеділок, 11 грудня, під час брифінгу Кірбі повідомив, що у Байдена не виключають передачу нового пакета допомоги Києву до кінця цього року. Чиновник зазначив, що у Конгресі США тривають активні дискусії щодо виділення Вашингтоном 106 мільярдів доларів для України, Тайваню та Ізраїлю, інформує «НБН».

Представник Білого дому нагадав про те, що сьогодні відбудеться зустріч глави Америки з українським лідером Володимиром Зеленським, який має надати оновлені дані щодо ситуації на фронті.

У свою чергу Байден акцентує увагу на виділенні додаткового фінансування для Києва та Єрусалиму, пояснюючи, наскільки це важливо для інтересів нацбезпеки США.

Зазначимо, що під час нещодавньої бесіди із представниками латиноамериканських ЗМІ глава України висловився про результати голосування Конгресу США. Зеленський відповів, чи засмучують його проблеми із фінансовою підтримкою Києва Вашингтоном.

Exit mobile version