Кремль повернувся до поширення довоєнної ідеї: в ISW проаналізували висловлювання Медведєва про Україну

Російська влада почала тиражувати заяви, які вона поширювала ще до повномасштабного вторгнення в Україну. У вашингтонському Інституті вивчення війни звернули увагу на цинічні висловлювання експрезидента країни-агресора, заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва, розкривши головну мету Кремля.

Дмитро Медведєв

Фото – ria.ru

У звіті ISW повідомляється, що керівництво РФ повернулося до експансіоністської риторики щодо нападу на Україну, яка востаннє спостерігалася ще до 24 лютого 2022 року, інформує «НБН».

Американські аналітики звернули увагу на цинічні коментарі Медведєва щодо слів глави США Джо Байдена про перемогу України. Американський лідер заявив, що Вашингтон хоче бачити її перемогу, яка означатиме, що країна – суверенна, незалежна держава, здатна захистити себе.

Соратник Путіна перекрутив сказане президентом США, заявивши, що Штати нібито були б задоволені, якби Україна просто існувала як країна, адже їм байдуже, якими будуть її кордони. Скандальний політик наголосив, що сусідня країна «технічно може бути суверенною, якщо залишиться у межах Львівщини».

Заступник голови Ради безпеки РФ вважає, що Вашингтон підтримує Київ лише на словах, проте не надаватиме допомоги для початку контрнаступу та деокупації територій.

В ISW вважають, що ця заява експрезидента Росії говорить про те, що Москва повернулася до своєї концепції про те, що РФ воює з Україною «за визволення своїх історичних земель».

Експерти зауважили, що цинічні висловлювання Медведєва з’явилися після заяв речниці МЗС РФ Марії Захарової про «капітуляцію» Києва. На їхню думку, слова представників Кремля свідчать про риторичне зрушення у трактуванні війни російським керівництвом, щоб змусити міжнародне співтовариство відкинути ключові компоненти суверенітету сусідньої держави.

Раніше в ISW пояснили висловлювання Захарової про вторгнення в Україну.

Exit mobile version