Путін заявив, що РФ воює не з Україною, а із Заходом: у ISW пояснили, про що свідчить риторика диктатора

Кремлівський диктатор Володимир Путін заявив, що Російська Федерація нібито воює не з Україною, а із Заходом. У вашингтонському Інституті вивчення війни проаналізували висловлювання президента-агресора, розповівши про що свідчить така риторика.

Володимир Путін

Фото – ria.ru

В ISW прокоментували заяви глави РФ, які він зробив у понеділок, 1 січня, під час відвідин поранених окупантів в одному із московських шпиталів. У розмові з одним із «визволителів» диктатор назвав справжнім «ворогом» Росії західні країни, які нібито мають намір знищити її державність, інформує «НБН».

Американські аналітики у своєму звіті також звернули увагу на те, що Путін бачить конфлікт та потенційні переговори між Москвою та Заходом, а не між Москвою та Києвом. При цьому вести діалог глава Кремля має намір на умовах РФ, наголосивши, що вона не здасть свої позиції.

Експерти вважають, що така риторика військового злочинця говорить про те, що він категорично не сприймає Україну як суб’єкта і спеціально представляє вторгнення Росії до сусідньої країни, як протистояння із Заходом. Тому Путін сприйматиме будь-які коливання у підтримці Києва західними партнерами та поразки ЗСУ на фронті як перемогу своєї держави.

Глава Кремля виставляє Україну «пішаком» у протистоянні РФ та Заходу і натякає на те, що Москва не вестиме переговори з Києвом, як із автономним гравцем. Мета диктатора – підштовхнути союзників України до зради шляхом діалогу. Військового злочинця задовольнить лише повна відмова Заходу від України.

Крім цього, як вважають у ISW, Путін розраховує, що його заяви щодо протистояння із західними країнами стануть ідеологічною підставою для продовження війни та виправдають величезні втрати окупантів на фронті в Україні.

Раніше американські аналітики пояснили відмову Путіна акцентувати увагу на так званій «СВО» під час новорічного звернення до росіян.

Exit mobile version