Глава Міноборони Німеччини пояснив позицію Берліна щодо надання ракет Taurus Україні

Керівник Міністерства оборони ФРН Борис Пісторіус оцінив ситуацію на фронті в Україні. Також представник Берліна пояснив позицію німецької влади щодо постачання крилатих ракет Taurus Києву.

Німецька крилата ракета Taurus

Фото - Andrew Wheeler/Bloomberg News

В інтерв’ю німецькому виданню BILD глава оборонного відомства ФРН відкинув звинувачення на адресу Берліна щодо того, що Захід надто повільно і в менших кількостях постачає снаряди для українських військ, інформує «НБН».

За словами міністра, на полі бою в Україні склалася «тупикова» ситуація, звернувши увагу на величезну ціну, яку платять росіяни за мізерні «завоювання».

Чиновник повідомив, що Німеччина уклала рамкові контракти на постачання понад 200 000 додаткових артилерійських снарядів Києву лише цьогоріч. Водночас, журналісти нагадали, що торік влітку ЗСУ випускали щодня до 7000 артилерійських боєприпасів, а війська РФ – понад 20 000.

Пісторіус пояснив, що постачання снарядів в Україну не відбувається швидко, оскільки цей процес залежить від роботи збройової промисловості ФРН, яку Берлін намагається перевести на військові рейки.

Говорячи про передачу крилатих ракет Taurus, міністр заявив, що ця зброя не має аналогів серед іншої іноземної продукції і перевершує британські ракети Storm Shadow, які раніше отримали Сили оборони.

Глава Міноборони зазначив, що з цієї причини питання щодо постачання Taurus в Україну «потребує ретельного розгляду», додавши, що поки позиція Берліна не змінилася.

Раніше керівник МЗС Дмитро Кулеба пояснив, чому українській армії важливо отримати німецькі крилаті ракети.

Exit mobile version