У МВС Фінляндії пояснили, чому не мають наміру відкривати кордон із РФ до середини квітня

Глава Міністерства внутрішніх справ Фінляндії Марі Рантанен заявила, що країна не відкриватиме пункти перетину сухопутного кордону з державою-терористом до середини весни. За словами чиновниці, дії Російської Федерації змушують Гельсінкі ухвалити відповідне рішення.

Пункт пропуску на кордоні Фінляндії з РФ

Фото – reuters.com

Глава МВС Фінляндії заявила, що пункти пропуску на кордоні з країною-агресором буде закрито до 14 квітня. За словами чиновниці, РФ продовжує свою гібридну операцію щодо мігрантів, інформує «НБН» із посиланням на видання Kreschatic.

Міністр зазначила, що Гельсінкі не бачать жодних ознак того, що сусідня держава змінює свою поведінку. Крім того, уряд отримує інформацію про те, що це довгострокова ситуація.

Рантанен повідомила, що керівництво країни розуміє, що громадяни стурбовані закриттям кордону з державою-терористом, зокрема, люди, які мають сім’ї в РФ. Проте Фінляндії доводиться приймати відповідне рішення, зважаючи на національну безпеку.

Нагадаємо, глава уряду Фінляндії у новорічному зверненні заговорив про проблеми з безпекою в Європі через вторгнення РФ в Україну.

Exit mobile version