Запропонував чотири кроки: Шольц пояснив, як Захід може допомогти Україні швидше завершити війну

Глава уряду ФРН Олаф Шольц пояснив, що мають зробити держави-союзники України, щоб швидше завершити війну. Канцлер запропонував Заходу виконати чотири кроки для реалізації цієї мети.

Олаф Шольц

Фото – EPA/MARTIN DIVISEK

Глава уряду Німеччини вважає, що країни-партнери України можуть посприяти швидкому завершенню війни на її території. Пропозиція політика складається із чотирьох кроків, які потрібно виконати союзникам.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на американське видання The Wall Street Journal.

Канцлер нагадав, що Євросоюз виділив Києву 54 мільярди доларів у вигляді фінансової допомоги протягом чотирьох років, проте Захід має надати країні додаткову грошову підтримку. Для цього європейським лідерам потрібно ухвалити необхідні бюджетні рішення.

Шольц зазначив, що глава РФ Володимир Путін хоче підірвати єдність країн-союзників України та налаштувати їх громадян проти надання допомоги Києву. Тому суспільство необхідно переконати, що перемога держави-терориста у війні зробить світ більш небезпечним.

На думку політика, також Заходу потрібно протистояти будь-яким спробам Кремля втягнути НАТО у війну з росіянами. Крім того, Альянс має зміцнити свою оборону і продемонструвати Путіну, що Захід підтримуватиме Україну стільки, скільки буде потрібно.

Нагадаємо, що Київ просить Берлін надати Україні Taurus. Німецький генерал оцінив, чи допоможуть ці ракети ЗСУ вплинути на перебіг війни.

Exit mobile version