Шольц заявив, що в Європі найбільші витрати на оборону будуть у Німеччини

Глава уряду Німеччини Олаф Шольц заявив, що європейські держави мають перейти на масове оборонне виробництво. За словами канцлера, Берлін виконає своє зобов'язання витрачати 2% ВВП на цю сферу.

Олаф Шольц

Фото – AP Photo / Julia Nikhinson

Глава уряду ФРН заявив, що Берлін збільшить військові витрати і його країна витрачатиме на оборону більше за інші європейські держави. Політик наголосив, що ті, хто хоче миру, повинні мати інструменти для стримування агресорів, інформує «НБН» з посиланням на «ВВС Русская служба».

Як пише агентство Reuters, Шольц зазначив, що світ живе не за мирних часів, тому необхідно нарощувати оборонне виробництво. За словами канцлера, не лише США, а й усі держави Європи мають зробити більше для допомоги українцям.

Політик наголосив, що одних обіцянок зараз недостатньо. Представник Берліна закликав європейські країни для виконання довгострокових зобов’язань об’єднати свої замовлення на озброєння.

Також, натякаючи на скандальну заяву експрезидента США Дональда Трампа щодо НАТО, глава уряду Німеччини заявив, що будь-який перегляд положення Альянсу про колективну оборону відповідає лише інтересам РФ. Канцлер додав, що ніхто не має торгуватися із безпекою Європи.

Нагадаємо, ЗМІ повідомили, що Зеленський має намір відвідати столиці Західної Європи. Журналісти назвали мету поїздки лідера українців.

Exit mobile version