Останнє слово за Шольцем: парламент Німеччини схвалив передачу далекобійних ракет Taurus Україні

Парламент ФРН схвалив передачу крилатих ракет Taurus Україні. Раніше у Бундестазі провалили голосування за відповідний законопроект від опозиції. Щоб Київ одержав далекобійну зброю, документ має підписати глава уряду Німеччини Олаф Шольц.

Німеччина

Фото – reuters.com

У четвер, 22 лютого, нардеп Єгор Чернєв у своєму Facebook-акаунті повідомив, що парламент ФРН проголосував за передачу ракет Taurus нашій країні. У Бундестазі схвалили використання далекобійної зброї ЗСУ для завдання точкових ударів по об’єктах в тилу держави-терориста, інформує «НБН».

Законопроект щодо надання Києву ракет Taurus подала парламентська коаліція. Раніше відповідний документ подавала опозиція, проте тоді у Бундестазі голосування щодо нього провалили.

Народний депутат зазначив, що у питанні відправлення німецької далекобійної зброї в Україну останнє слово залишається за канцлером ФРН Олафом Шольцем, який має підписати законопроект.

Раніше щодо надання ракет Taurus Києву висловився представник Міністерства оборони Німеччини Крістіан Фройдінг. Генерал оцінив, чи допоможе ця далекобійна зброя вплинути на перебіг бойових дій в Україні.

Exit mobile version