У Міноборони Білорусі поскаржилися на «військову загрозу» з боку України та «налякали» Захід

Глава Міністерства оборони Республіки Білорусь Віктор Хренін заявив, що Україна нібито стягнула до кордону з їхньою державою ударне угруповання із понад 110 000 військових. Також представник Мінська поскаржився на «активний інтерес» Заходу до військових об'єктів РБ.

ЗС Білорусі

Фото – ria.ru

Керівник Міноборони Білорусі в інтерв’ю телеканалу «Росія 24» повідомив, що поблизу кордонів його країни нібито з листопада минулого року перебуває українське ударне угруповання чисельністю 112-114 тисяч військових.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на білоруське видання «Зеркало».

За словами соратника диктатора, безпосередньо для охорони кордону ЗСУ використовують лише близько 17 000 бійців і Мінську нібито поки що не потрібно нарощувати сили поблизу кордону з Україною. Хренін вважає, що найбільшу загрозу зараз для його держави нібито становлять ДРГ, які прориваються з боку сусідньої країни.

Міністр поскаржився, що Захід виявляє «активний інтерес» до військових об’єктів на території РБ і нібито проводить розвідку, використовуючи БПЛА, авіацію та радіотехніку, здійснюючи щодобово 5-9 вильотів.

Соратник Лукашенко пригрозив, що якщо Захід «втратить гальма», Білорусь «не буде церемонитися» і почне збивати його літаки.

Раніше білоруському диктаторові привиділося «нашестя ДРГ» на територію його держави з боку України.

Exit mobile version