Масштабний збій у роботі російського інтернету 27 лютого: в ISW пояснили, що стоїть за цим інцидентом

У вівторок, 27 лютого, у країні-агресорі стався масштабний збій у роботі популярних соціальних медіаплатформ. Жителі РФ скаржилися на проблеми з месенджерами, соцмережами, відеохостингами та програмами для віддаленого конференц-зв'язку. У вашингтонському Інституті вивчення війни пояснили, що стоїть за цим інцидентом.

Доступ до мережі Інтернет

Фото – bashtel.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що 27 лютого росіяни заявляли про проблеми з доступом до месенджерів Telegram, Viber, WhatsApp, соцмережі «ВКонтакте», відеохостингу YouTube, а також програми Zoom, інформує «НБН».

За словами американських експертів, цей масштабний збій у роботі інтернету на території країни-агресора пов’язаний із спробами Москви запровадити тотальну цензуру.

Очевидно, вчора Кремль випробовував із цією метою свій «суверенний інтернет» і намагався контролювати окремі аспекти інформаційного простору РФ. При цьому жителі держави-терориста мали доступ до заблокованих на території Росії соцмереж – Instagram, Twitter та Facebook.

Офіційною причиною збою в Держдумі назвали переналаштування Роскомнадзором шлюзів для виявлення вразливостей, за допомогою яких можна обійти блокування під час запуску «суверенного інтернету».

В ISW процитували заяву російської організації «Сетевые свободы». Там вважають, що федеральна служба з нагляду у сфері масових комунікацій налаштовувала програмно-апаратний комплекс, який би дозволив Кремлю обмежувати доступ до забороненої в РФ інформації.

Раніше в Інституті вивчення війни пояснили, чому в Росії 24 лютого не обговорювалися друга річниця повномасштабного вторгнення в Україну.

Exit mobile version