Не просто одного разу прокинулися та згадали про ОДКБ – Пашинян розповів, коли Вірменія вийде із організації

Глава вірменського уряду Нікол Пашинян повідомив, що Єреван чекає на те, щоб в ОДКБ назвали сферу відповідальності партнерів щодо його країни. Якщо влада не отримає відповіді на це питання, держава вийде із регіонального об'єднання.

Нікол Пашинян

Фото – ria.ru

Пашинян нагадав, що його країна «заморозила» свою участь в ОДКБ, оскільки Єреван вимагає від партнерів розповісти, яка зона відповідальності організації щодо Вірменії, інформує «НБН» із посиланням на видання «Новости-Армения».

За словами політика, питання про зону відповідальності не постало з нізвідки і вірменська влада «не просто одного разу прокинулась і згадала» про організацію. Від самого початку територію країни було заявлено як «червону лінію» для РФ і ОДКБ.

Однак, як нагадав глава уряду, під час вторгнень Азербайджану на територію його держави у 2021 та 2022 роках партнери Єревана з організації не зробили кроків, передбачених статутом.

Прем’єр підкреслив, що, якщо в ОДКБ розкажуть, де їхня зона відповідальності щодо Вірменії і відповідь відповідатиме уявленням Єревана, питання буде закрито. В іншому випадку країна вийде із організації.

Раніше Пашинян висловився щодо вступу Вірменії у НАТО.

Exit mobile version