У МЗС Туреччини висловилися про терміни завершення війни в Україні

Глава Міністерства закордонних справ Туреччини Хакан Фідан зробив нову заяву про війну в Україні. За словами дипломата, Анкара сподівається, що мир у країні настане вже наступного року.

Глава МЗС Туреччини Хакан Фідан

Фото – ria.ru

Керівник турецького зовнішньополітичного відомства повідомив, що його країна нібито є однією з держав, яка закликає до миру в Україні на європейській платформі та платформі Північноатлантичного Альянсу, інформує «НБН» із посиланням на CNN Turk.

За словами глави МЗС, Анкара не бачить підстав для вирішення «проблеми» цього року і сподівається, що мир настане у 2025-му. При цьому Фідан не уточнював, яким саме турецьке керівництво бачить завершення війни в Україні.

Дипломат зазначив, що глава держави Реджеп Ердоган, використовуючи «всі свої лідерські якості», закликає до миру. Міністр додав, що бойові дії в Україні перетворилися на війну на виснаження й обидві сторони зазнають втрат.

Нагадаємо, що днями турецький лідер привітав кремлівського диктатора Володимира Путіна із «перемогою» на так званих президентських виборах у РФ. Також Ердоган вкотре запропонував зіграти роль посередника у можливому переговорному процесі між Києвом та Москвою.

Як повідомлялося, глава Кремля зробив цинічну заяву у відповідь на заклики французького лідера Еммануеля Макрона до олімпійського перемир’я.

Exit mobile version