У МЗС Угорщини заявили, що Будапешт не підтримає ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України

Глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт не приєднуватиметься до ініціативи чеського уряду щодо закупівлі снарядів для Збройних сил України.

Петер Сійярто

Фото – facebook.com/szijjarto.peter.official

Влада Чехії планує закупити боєприпаси для українських військ у третіх країнах, у чому Угорщина відмовляється брати участь. Керівник зовнішньополітичного відомства Петер Сійярто наголосив, що Будапешт не змінить свою позицію щодо постачання зброї Києву.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на видання DW.

У лютому чеський лідер Петр Павел повідомив, що Прага знайшла 800 000 артилерійських снарядів, які б могла отримати Україна, проте для цього потрібні кошти. До закупівлі боєприпасів для ЗСУ приєдналися Польща, Латвія, Франція, Бельгія, Норвегія, Швеція та інші європейські держави.

Глава МЗС повідомив, що Будапешт ігноруватиме програми з військової допомоги Києву. Дипломат додав, що Угорщина не бере участі у жодних спільних діях з європейськими країнами, які закінчуються передачею зброї Україні.

Раніше журналісти заявили, що Угорщина має намір заблокувати ухвалення рішення Євросоюзом щодо закупівлі зброї для ЗСУ за рахунок прибутку від заморожених активів держави-терориста.

Exit mobile version