Боррель назвав суму, на яку ЄС надав Україні допомогу з початку повномасштабної війни

Верховний представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель назвав суму, на яку організація надала Україні військову допомогу з початку повномасштабного вторгнення військ РФ.

Жозеп Боррель

Фото – eurointegration.com.ua

Глава європейської дипломатії повідомив, що з початку повномасштабної війни в Україні Київ отримав від держав-членів ЄС військову техніку на суму в 31 мільярд євро, інформує «НБН».

За словами політика, Європейський фонд миру був створений три роки тому з метою підтримки партнерів військовою технікою, а зараз він став основою підтримки українців у боротьбі з російськими загарбниками. З нього організація виділила для Києва 6,1 мільярда євро.

Віце-президент Європейської комісії зазначив, що в цілому ЄС після 24 лютого 2022 року надав Україні допомогу на 31 мільярд євро і ця цифра щодня збільшується.

Боррель додав, що ЄС надає ЗСУ боєприпаси, зокрема артилерійські снаряди, навчає українських військовослужбовців, при цьому він вважає, що цієї допомоги недостатньо. Представник Євросоюзу бачить необхідність збільшення виробничих потужностей та фінансових ресурсів для підтримки України.

Раніше Боррель повідомив, що ЄС може використати прибуток від заморожених активів РФ для закупівлі зброї для ЗСУ. ЗМІ повідомили, що Угорщина хоче заблокувати відповідне рішення.

Exit mobile version