Низка країн ЄС відмовляється передавати свої установки ППО Україні – ЗМІ

Західні ЗМІ пишуть, що деякі держави-члени Європейського Союзу відмовляються надавати Україні свої комплекси ППО, незважаючи на заяви Києва про гостру необхідність посилення протиповітряної оборони країни.

ППО

Фото – Adrienne Surprenant

Французьке видання Le Monde, посилаючись на слова німецького дипломата, заявило, що низка країн Євросоюзу відмовляється постачати Україні свої установки ППО. Серед них Польща, Великобританія, Іспанія та Нідерланди, інформує «НБН».

За словами співрозмовника журналістів, ці держави відмовляються розлучатися зі своїми установками протиповітряної оборони. Зокрема, Варшава не хоче посилювати ППО України через близькість Польщі до неї та Республіки Білорусь.

Французьке джерело розповіло, що Париж і Рим також мали великі труднощі з поставкою ЗРК SAMP/T, аналога американських зенітних ракетних комплексів Patriot. Співрозмовник додав, що над цим йде робота у французькій адміністрації та з італійським партнером.

Раніше британське видання Financial Times повідомило, що лідери Євросоюзу і НАТО тиснуть на дві країни, щоб ті відправили Україні свої установки ППО.

Exit mobile version