ЗМІ дізналися умови для передачі Грецією ЗРК Patriot Україні

Грецькі ЗМІ повідомляють, що Афіни передадуть Україні частину своїх зенітних ракетних комплексів Patriot для посилення протиповітряної оборони, проте за двох умов.

ЗРК Patriot

Фото – army.mil

Видання Рronews, посилаючись на джерела в грецькому уряді, заявило, що Афіни готові надати Україні установки ППО, проте за виконання США двох умов, інформує «НБН».

Влада Греції готова передати Києву одну батарею Patriot Pac 3, яка зможе збивати балістичні ракети в обмін на гарантії безпеки від США через загрозу з боку Туреччини, не уточнюючи, які саме.

Крім того, грецьке керівництво хоче отримати від Вашингтона грошову компенсацію за відправлені Україні комплекси протиповітряної оборони з пакету допомоги Києву, який має ухвалити Сенат. Також розглядається варіант передачі Афінам ЗРК Patriot із американських резервів.

За даними журналістів, Україна може отримати від Греції одну батарею Patriot, однак у майбутньому країні можуть надати й іншу.

Раніше британське видання Financial Times заявило, що лідери Євросоюзу і НАТО тиснуть на керівництво Греції та Іспанії, щоб країни відправили в Україну більше систем ППО.

Exit mobile version