Дуда прокоментував провокації РФ із ракетами у повітряному просторі Польщі

Глава Польщі Анджей Дуда висловився щодо порушення повітряного простору його країни ракетами російських окупаційних сил. Глава держави вважає, що такі провокації загарбників загрожують більш широкою війною.

Анджей Дуда

Фото - PAP/Valdemar Doveiko

Польський лідер в інтерв’ю американському виданню The Wall Street Journal прокоментував порушення повітряного простору держави ракетами військ країни-агресора, інформує «НБН».

Президент назвав такі інциденти провокаціями росіян, які загрожують польській інфраструктурі та цивільному населенню. На думку політика, порушення повітряного простору його держави ракетами «другої армії світу» ризикує розпалити ще ширшу війну.

Журналісти нагадали, що останній подібний інцидент у Польщі стався 24 березня під час масштабної атаки путінських окупаційних сил на Україну. Під час обстрілу одна з крилатих ракет, яку армія Росії націлила на західні регіони, увійшла на 39 секунд до польського повітряного простору.

Раніше глава Польщі заявив, що його країна готова розмістити на своїй території ядерну зброю Північноатлантичного Альянсу. Глава держави повідомив, що Варшава обговорює це питання із Вашингтоном.

Exit mobile version