Глава МЗС Чехії пояснив, чому його країна мала дружні зв’язки з Росією

Глава Міністерства закордонних справ Чехії Ян Ліпавський розповів, що його країна мала дружні стосунки з державою-терористом через попередній президент Мілош Земан та поширення російської культури.

Ян Ліпавський

Фото – ЕРА/UPG

Керівник зовнішньополітичного відомства Чехії повідомив, що його країна довгий час вважалася дружньою до РФ із проросійськими настроями через «симпатію» до російської літератури та фільмів, інформує «НБН» із посиланням на видання «РБК-Україна».

За словами дипломата, можливо, цьому посприяв експрезидент Мілош Земан, який «захоплюється диктаторами». Глава МЗС запевнив, що чехи пам’ятають про російські танки на їхніх вулицях, тому хтось із них навряд чи симпатизує військовим злочинам ЗС РФ в Україні.

Зазначимо, що до березня минулого року керував Чехією Мілош Земан. Ексглава держави мав теплі стосунки з Москвою, а після вторгнення військ держави-терориста до нашої країни у 2014 році робив антиукраїнські заяви. Політик називав бойові дії на території Донеччини та Луганщини «громадянською війною», закликав скасувати антиросійські санкції та пропонував «заплатити» Києву нафтою та газом за Донбас та Крим.

Нагадаємо, Прага шукає для ЗСУ кошти на закупівлю боєприпасів. У МЗС Угорщини заявили, що Будапешт не підтримуватиме цю ініціативу.

Exit mobile version