Аналітики ISW прокоментували заяви Путіна в день «інавгурації»

У вашингтонському Інституті вивчення війни проаналізували висловлювання Володимира Путіна у день «інавгурації», розповівши, що стоїть за заявами кремлівського диктатора.

Володимир Путін

Фото – ria.ru

В аналітичному матеріалі ISW наголошується, що риторика беззмінного російського лідера під час виступу в день інавгурації була абстрактною і шаблонною, інформує «НБН».

Глава Кремля дякував громадянам РФ і «жителям історичних земель Росії», які, за його словами, «відстояли право бути з батьківщиною». Очевидно, він у такий спосіб трактує сепаратизм і колабораціонізм.

Також Путін дякував російським окупантам і закликав країну-агресора «об’єднатися заради перемоги», і повідомив про «серйозні виклики», які стоять перед РФ.

В ISW зазначили, що диктатор давно виправдовує вторгнення в Україну «допомогою співвітчизникам за кордоном» та боротьбою за «історичні землі». Експерти вважають, що він має намір визнати війну, не покладаючи завищених очікувань на перспективи загарбників у сусідній країні абстрактним закликом до перемоги.

Також Путін практично прямо дав зрозуміти росіянам, що він продовжить «закручувати гайки» в країні, адже народу нібито потрібне автократичне правління, щоб суспільно-політична система РФ спромоглася протистояти будь-яким загрозам та викликам. Глава Кремля додав, що чим активніше громадяни гуртуватимуться навколо нього, тим краще він керуватиме державою.

Аналітики вважають, що таким чином диктатор повідомив, що його новий президентський термін буде більш автократичним. В іншому його виступ складався із шаблонів та абстрактних закликів до національного тріумфу.

Нагадаємо, що лідер росіян після «інавгурації» зробив заяву про діалог із Заходом.

Exit mobile version